Wij ZIJN
cosimo

Samen met jou zijn wij begonnen aan een reis waarvan niemand weet waar deze zal eindigen!

Stap 1

Geven aan goede doelen of sport is vaak dé manier voor bedrijven om een positieve invloed op de wereld te hebben. Maar er is nog zoveel meer! COSIMO vindt de beste projecten en ‘matcht’ deze met de doelen van jouw bedrijf!

Stap 2

Hoe werkt het? Als eerste geef jij aan wat voor type projecten of maatschappelijke onderwerpen jij belangrijk vindt. Daarna kijk jij welk bedrag jouw bedrijf beschikbaar heeft voor een project. Wij doen de match!

Stap 3

Zodra we de match hebben doe jij een donatie en hierna stellen wij jou in staat deze fiscaal gunstig af te trekken. Het project gaat van start: Jij kiest hoeveel jij er over wil horen en er aan de wereld over wil vertellen!
NEEM CONTACT OP

De beste ideeën ontstaan ‘s nachts met een biertje en worden overdag uitgewerkt met een kopje koffie!

Merlijn Poolman - nachtburgemeester Groningen & oprichter Stichting COSIMO  

ONS TEAM

Merlijn Poolman

President

Anastasija Zihareva

Managing Director

Peter De Boer

Creative Director

Robert Bangma

Treasurer

onze 5 kernwaarden

NEEM CONTACT OP

Persoonlijk

Met COSIMO verbinden wij altijd 1 project met 1 bedrijf om het daarna tot uitvoering te laten komen.
Vanuit beide kanten zorgen wij dat aan de persoonlijke behoeften van de betrokkenen voldaan wordt. Dit geldt zowel voor, tijdens als na het project.  

Onafhankelijk

Stichting COSIMO functioneert in haar eigen organisatie basis enkel met publiek geld of de financiering die voortkomt uit de 10% commissie die COSIMO bovenop iedere project donatie vraagt. Dit garandeert de onafhankelijkheid van COSIMO en zorgt ervoor dat COSIMO in haar besluitvorming gevrijwaard blijft van externe invloeden.

Lokaal

COSIMO-projecten vinden altijd plaats op lokaal niveau binnen dezelfde provincie of regio. Vanaf de zomer van 2021 zijn wij in onze basisstructuur door de Gemeente Groningen gefinancierd. Wij vinden het van essentieel belang dat een lokaal bedrijf affiniteit voelt met het project van de creatieve maker uit dezelfde regio. Hierom kiezen wij voor deze regionale verbinding als ons basis principe.

Gevarieerd

Projecten binnen COSIMO hebben betrekking op een uitermate breed spectrum aan culturele disciplines. Dit gaat in de breedte van traditionele schilderkunst tot bijvoorbeeld moderne virtual reality-crossovers met locatietheater. Muziek, dans, film of indie-games als project, het is allemaal mogelijk en Stichting COSIMO houdt bij aanmeldingen een strikte selectie om de kwaliteit en relevantie van de projecten te garanderen.

Toonzettend

Het COSIMO-model van matching, financiering en uitvoering ligt in lijn met de huidige en toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen komen voort uit een visie waarin de cultuursector, het bedrijfsleven en de cultuurfinanciering uit de overheid niet meer als losse gebieden worden gezien maar elkaar overlappen en versterken. Er wordt op deze wijze zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt aan volledig onafhankelijke projecten van kunstenaars die volgens het Fair Practice principe betaald worden voor hun werk.

“Het begin van de oplossing is dat we de bubbels waarin we leven allemaal met elkaar verbinden.”

KLAAS HOLTMAN

VEEL GESTELDE VRAGEN
F.A.Q.

HOE WERKT COSIMO IN DE PRAKTIJK?
Doet cosimo aan crowdfunding?
Hoe werkt het met belastingen?

Let's work together

Cosimo Foundation matches commercial companies and cultural and creative organisations to make magic happen.
NEEM CONTACT OP