VOOR creatives
COSIMO verbindt jouw project aan een donatie van een bedrijf

DIEN JE PROJECT IN

LOKAAL

Jouw project en het merendeel van de betrokkenen zijn in Groningen gelokaliseerd en voeren daar ook grotendeels het project uit

IMPACT

Je project dient iets toe te voegen aan het lokale culturele landschap van Groningen en tevens een doelgroep te bereiken buiten die verder gaat dan jouw persoonlijke kring.

STORYTELLING

De inhoud van jouw project blijft volledig onafhankelijk van het bedrijf dat het project financieel ondersteunt middels de donatie. Een COSIMO project is een volledig onafhankelijk project, enkel in opdracht van jouzelf als maker
DIEN JE PROJECT IN

De beste ideeën ontstaan ‘s nachts met een biertje en worden overdag uitgewerkt met een kopje koffie!

Merlijn Poolman - nachtburgemeester Groningen & oprichter Stichting COSIMO  

Submit JE project in 5 MINUTEN.

submit project

COSIMO & ANBI

Door de ANBI- status die COSIMO bezit kunnen wij jou helpen om een bedrijf dat een donatie voor jouw project doet dit bedrag tot 150% af te laten trekken in de boekhouding. Jij moet ons enkel een verantwoording met bonnen en facturen sturen, wij regelen de rest!

TYPE PROJECTEN

Projecten die door COSIMO van missende financiering worden voorzien kunnen uiteenlopen van traditionele kunst tot de modernste innovatieve disciplines. Van podiumkunsten tot VR animaties en van traditionele schilderkunst tot moderne.

FINANCIËLE MIDDELEN

COSIMO linkt de financiële middelen van het bedrijfsleven met creatieve projecten. Dit realiseert COSIMO door gebruik van de Nederlandse ‘Geefwet*’. Zodoende is COSIMO de scout voor zowel de bedrijven als de projecten. Zij benadert beiden hierin actief en is verantwoordelijk voor een representatieve inhoudelijke verantwoording en publicitaire verspreiding na afloop van het project.

De wetgeving geeft de mogelijkheid om de aftrek van giften aan culturele instellingen te verhogen met 25%. De verhoging van de aftrek zorgt dat een belastingplichtige een aftrek mag claimen van € 125, indien hij een gift heeft gedaan van € 100. Deze extra aftrek is de zogenoemde ‘multiplier’.

EIGEN FINANCIERINGS MODEL

10% van de bijdrage aan een project wordt door COSIMO als fee gebruikt om haar activiteiten in de breedte te dekken. Dit staat los van de benodigde overheidssubsidiëring voor het functioneren in de basis en stelt COSIMO in staat zo onafhankelijk mogelijk te opereren zonder een te grote afhankelijkheid van subsidies. Dit is in overeenstemming met de ANBI-voorwaarden waar COSIMO aan voldoet.

VEEL GESTELDE VRAGEN
F.A.Q.

HOE WERKT COSIMO IN DE PRAKTIJK?
Doet cosimo aan crowdfunding?
Wat voor type creatieve projecten kunnen meedoen?

In search for funding?

Cosimo Foundation matches commercial companies and cultural and creative organisations to make magic happen.
submit your project

GRONINGEN

*

CULTURE

*

CREATIVES

*

BUSINESSES

*

PASSION

*

CULTURE

*

CREATIVES

*

BUSINESSES

z