De Tent Uit

Stichting De Productie Groningen
De Tent Uit

over Dit project

De Tent Uit! is een filmproject om een regioserie te maken in en over Groningen met en door inwoners van Groningen. Met deze serie beogen wij de issues van de dag aan de orde te stellen niet als documentaire, maar als trage-komisch, enigszins absurdistische verhalen die, met een beetje verbeelding, ons allemaal zouden kunnen overkomen, tegen de prachtig natuur van Groningen.

Stichting De Productie Groningen
Submit your project

Over de makers

Betrokkenen & taakverdeling Op dit moment is het nog niet bekend wie de belangrijke rollen in Survival en het vervolg van de serie zullen invullen. Voor de pilotaflevering denken we nu aan een bekendere, grotere naam als Tycho Gernandt (Van God Los, Schnitzelparadijs) of de rising star uit Groningen Walt Klink (tv-serie Brugklas; videoclip Smoorverliefd).

Naast professionele acteurs gaat De Productie nadrukkelijk op zoek naar talentvolle amateurspelers en semi-professionals uit de regio voor de invulling van de hoofdrollen Agnes en Django, voor bijrollen en voor figuratie. Regie + scenario: Fedde Hoekstra Regisseur en scenarist Fedde Hoekstra (Leeuwarden, 1970) is meer dan 30 jaar werkzaam in de filmwereld. Hij is begonnen als acteur in Friese en Nederlandse TV series en films. Vervolgens werkte Fedde als co-regisseur aan een speelfilm en twee dramaseries (zie CV). Als onafhankelijk filmmaker heeft hij acht korte films gerealiseerd. Ze worden over de hele wereld vertoond en zijn bekroond met prijzen.

Scenario: Marlais Olijrhook Marlais rondde in 2013 de Nederlandse Film- en Televisieacademie succesvol af in de richting Scenario. Als stage schreef hij mee aan de scenario’s voor het derde seizoen van de televisieserie Feuten van BNN. De scenario’s die Marlais met Fedde Hoekstra heeft geschreven zijn allemaal verfilmd. Naast De Tent Uit is hij betrokken bij nog twee projecten van Fedde Hoekstra, de speelfilms Jildau en Straaljager.

Documentatie: marlais.nl imdb.com/name/

Projecten